Sarvijoen kyläyhdistys ry                                                      KOKOUSPÖYTÄKIRJA

Vuosikokous           

Sarvijoen koulun luokkahuoneessa.                                       3.4.2003                 1(3).

 

 

Aika         3.4.2003 klo.19.00-20.24

 

Paikka      Sarvijoen koulun luokkahuoneessa.

 

Läsnä:     Anne Vuori, Petteri Penttilä,  Eero Puntila, Satu Koivuporras, Tiina Konster, Minna Rauhala, Antti Mäki-Marttunen , Heidi Korpela-Kamila, Aila Rätti,  Aarne Paavola, Jorma Niemelä, Sirpa Kinnari.

 

1.KOKOUKSEN AVAUS

 

Johtokunnan Pj Anne Vuori avasi vuosikokouksen toivottamalla kaikki läsnä olevat tervetulleeksi klo.19:05

 

2.KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMINEN

 

Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Anne Vuori ja sihteeriksi Heidi Korpela-Kamila. Pöytäkirjan tarkastajaksi ja ääntenlaskijoiksi valittiin Jorma Niemelä ja Sirpa Kinnari.

 

3.KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

 

Puheenjohtaja totesi kokouksen sääntöjen mukaan koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

 

4.KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN

 

               Esityslista hyväksyttiin kokouksen työjärjestykseksi.

 

5.VUOSIKERTOMUKSEN, TILINPÄÄTÖKSEN JA TILINTARKASTAJIEN LAUSUNNON ESITTELY

 

Jaettiin Sarvijoen kyläyhdistyksen toimintakertomus vuodelta 2002 kaikille kokouksen osallistujille. Tämän pohjalta puheenjohtaja kertoi kylän yhteisistä tapahtumista  ja meneillään olevista kehitysprojekteista (liite 1).  Rahastonhoitaja A. Paavolan johdolla käytiin läpi TE-keskuksen ja kunnan  rahoituksen jakautumista Viihtyisä Sarvijoki- hankkeessa, todettiin kylän talkootyömäärän olleen hyvä kyseisessä hankkeessa. 

 

Rahastonhoitaja Aarne Paavola esitteli tilintarkastajien lausunnon  ja tilinpäätöksen  (Liite2), jossa ei ollut huomauttamisen aihetta. 

 

                                                                                                      2.

 

6.TILINPÄÄTÖKSEN VAHVISTAMINEN, TILI- JA VASTUUVAPAUDEN MYÖNTÄMINEN JOHTOKUNNALLE JA MUILLE TILIVELVOLLISILLE

 

Todettiin tilinpäätöksen olevan alijäämäinen , joka koostuu suurimmaksi osaksi Tietotupa Kompuutterin myymistä tietokoneista, joista ei ole saatu vielä tilitystä Vaasan yliopistolta Ekylve projektin kautta. Vahvistettiin kyläyhdistyksen tilinpäätös vuodelta 2002 ja myönnettiin tili- ja vastuuvapaus kyläyhdistyksen johtokunnalle ja muille tilivelvollisille.

 

 

7.TOIMINTASUUNNITELMAN JA TULO- JA MENOARVION VAHVISTAMINEN, JÄSENMAKSUN PÄÄTTÄMINEN

 

Käytiin läpi Kyläyhdistyksen toiminta- ja taloussuunnitelma vuodelle 2003 ja tämä vahvistettiin pohjana työlle, jota on jo 20 vuotta kylän ja kyläläisten eteen tehty (Liite 3). Nyt huhtikuussa vietetään yhdistyksen 20-vuotisjuhlaa ja tämän kunniaksi suunnitellaan tulevissa kokouksissa ”merkkivuoden viettotapaa”.

 

Keskusteltiin Jurvan kunnan markkinointisuunnitelmasta, jota Sarvijoen kyläyhdistys pyrkii tukemaan omalta osaltaan yhteistyössä kunnan kanssa. Seurataan ja markkinoidaan Tervasmäen uutta asuntoaluetta ja sen kehitystä.  Pidettiin tärkeänä Tervasmäen maiseman alkuperäisen ulkonäön säilyttämistä, mikä on huomioitu myös kaavoitus -ja maisemointityössä. Todettiin että työ uusien asukkaiden saamiseksi Jurvaan ja heidän elinmahdollisuuksien tukeminen on osa kyläyhdistyksen toimintasuunnitelmaa. Vaasan rakennuskeskuksessa on käynnissä tällä hetkellä Asu Paremmin messut, missä on Jurvan kunnan esittelyosasto, myös Sarvijoen kylä on siellä esillä.

 

Ehdotusta jäsenrekisterin pidon aloittamisesta käsitellään seuraavassa kokouksessa. Jäsenrekisterin pito on tärkeää kehitystoiminnan kannalta.

 

 

8. JOHTOKUNNAN PUHEENJOHTAJAN  JA JÄSENTEN VALINTA (6-15 HLÖÄ)

 

Kyläyhdistyksen hallituksen vanhoina jäseninä jatkaa puheenjohtajana Anne Vuori,. Muut jäsenet:  Tiina Konster, Satu Koivuporras, Heidi Korpela-Kamila. Uusina aloittavat: Aila Rätti, Eero Puntila , Jaana Penttilä, Minna Rauhala ja Matias Hienonen.  Nuorten edustajaksi valittiin Antti Mäki-Marttunen, jonka tehtävänä on huolehtia yhteistyöstä kylän nuorten kanssa. Nuorista pyydetään kylätoimikuntaan kahta edustajaa. Metsäkylän,- Harjunkylän,- Jyrynkylän edustajana jatkaa Seppo Närvä ja sen lisäksi heille pidetään kahta paikkaa hallituksessa, jotka he voivat halutessaan täyttää oman kylänsä edustajilla.

 

 

9.TILINTARKASTAJIEN JA HEIDÄN VARAHENKILÖIDENSÄ VALINTA (2+2)

 

Päätettiin pitää tilintarkastajina samat henkilöt kuin aikaisemmin: Jaakko Kujala ja Martti Alanen varsinaisina tarkastajina ja heidän varahenkilöt ovat Jorma Niemelä ja Aimo Kaitamäki.

 

                                                                                                      3.

10. KOKOUSKUTSUTAVASTA PÄÄTTÄMINEN

 

Päätettiin käyttää samaa kokouskutsukäytäntöä kuin aikaisempina vuosina eli Kyläyhdistyksen hallitus kokoontuu ilman erilliskutsua joka kuukauden ensimmäinen torstai klo. 19:00 joko virkistysalueen mökille tai koulun kompuutterin tiloissa, säästä riippuen.  Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan kaikille hallituksen jäsenille.

 

 

11.MUUT ASIAT

 

Jorma Niemelän esitti aloitteen Kalevi Männiköltä, aloitteen pyrkimyksenä on henkilön palkkaamista auttamaan kylän kotona asuvia vanhuksia työllistämistuen turvin. Palkattu henkilö toimisi ns. kylätalonmiehenä. Asiaa käsitellään eteenpäin seuraavassa kokouksessa ja merkitään asia tiedoksi(Liite 4).

 

 

12. KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN

 

Järjestäytymiskokous pidetään Kompuutterin tiloissa to 10.4.03  klo 18:00, kaikille hallituksen jäsenille tiedoksi.

 

Puheenjohtaja                       

___________________________

Anne Vuori

 

Sihteeri                                

____________________________                                                                    

Heidi Korpela-Kamila

 

 

Pöytäkirja tarkistettu ja hyväksytty

 

 

______________________________                       _________________________________

Jorma Niemelä                                      Sirpa Kinnari