KINKERIT 2.2.2003

Jurvan seurakunnan tämänvuotisella kinkerikierroksella on aiheena lähetystyö. Seurakunnan työntekijät kiertävät kylillä kertomassa lähetyskenttien kuulumisia ja samalla muistuttamassa lähettämisen tärkeydestä. Kaikista meistä ei ole muille maille lähtijöiksi, mutta myös lähettäjiä tarvitaan. Kinkereillä muistutetaan yhteisvastuukeräyksestä, kummilapsitoiminnasta, ja muista lähetystyön tukemisen mahdollisuuksista. Niinkin pieni asia kuin käytettyjen postimerkkien kerääminen ja toimittaminen vaikkapa koulun kautta postimerkkihuutokauppaan on hyvä tapa olla mukana lähetystyössä. Ja vaikkemme itse lähtisi lähetystyöhön tai muuten aktiivisesti toimisi lähetystyön hyväksi, voimme osallistua helpolla ja tärkeällä tavalla: esirukoilijoina.  

 

Sarvijoen kinkerit pidettiin sunnuntaina 2.2.03 koululla. Mukana oli kolmisenkymmentä lähetysasian kuulijaa. Koululaiset esittivät tilaisuuden aluksi laulukuvaelman erilaisista ammateissa, joita lähetyskentillä tarvitaan.

Hyviksi lähetystyöammateiksi mainittiin sairaanhoitaja, lääkäri, opettaja, kokki, poliisi, insinööri, rakentaja, pappi ja muusikko. Seurakunnan väki eli diakonissa-Annikki, Tuija-kanttori ja Anssi-pappikin pääsivät yllätyksenä mukaan ohjelmaan esittämään Nikon, Jannen, Henrin, Rikun, Jirin ja Piritan kanssa eri ammatteja.

Viereisessä kuvassa Jiri-lääkäri seuraa Rikun säkeistöä:
"Jos oisin opettajana, niin opettaisin ilolla
Afrikassa, Taivanilla, Pakistanissa."

Seurakunnan uusi kirkkoherra Anssi Joutsenlahti oli kinkereillä ensivisiitillä Sarvijoen koulussa.