Joulunalus pelkkää juhlaa Sarvijoella


Oppilaat esittivät juhlassa ohjelmaa, tässä vuorossa
1-2-  luokkalaiset arvoituksineen.

 

Sarvijoen juhlaviikolla vietettiin Sarvijoen kivikoulun 50-vuotisjuhlaa ja Kylätoimikunnan 20-vuotisjuhlaa kokoontumalla kylän voimin useaakin kertaan koululle. Tiistaina 25.11.03 vietettiin koululla avoimien ovien päivää teemalla "Maailma muuttuu, mutta kivikoulu pysyy.

Juhlaviikko huipentui torstaina 27.11. perinteiseen kylän omaan joulunavaukseen, jossa joulun lisäksi juhlittiin koulua ja kylätoimikuntaa.

 

Juhlassa muisteltiin kylätoimikunnan vaiheita. Sirpa Kinnari kertasi puheessaan Sarvijoen kylätoimikunnan saavutuksia ja totesi toimintamuotojen muuttuvan vuosien kuluessa.

Kylätoiminta sai Sarvijoella alkunsa yhteisistä ponnistuksista katuvalojen saamiseksi. Vuosien varrella on yhdessä toimien parannettu kylän olosuhteita ja viihtyisyyttä, markkinoitu kylää, ideoitu kylässä ja kunnan suuntaan ja monilla tavoin tehty omaa kylää omille asukkailleen paremmaksi kotikyläksi.

Tulevaisuuden haasteet ovat taas erilaisia. Vesijohtojen ja katuvalojen jälkeen ollaan toivottavasti pian vetämässä laajakaistakaapelia tuvasta tupaan!

Kylätoimikunta halusi juhlassa myös muistaa vuosien varrella toimineita puheenjohtajia ja sihteereitä.

Puheenjohtajina ovat toimineet Reino Vuoto, Sirpa Kinnari, Jorma Niemelä, Aimo Kaitamäki, Pekka Mäki, Kari Mäki ja Anne Vuori.

Sihteereinä ovat toimineet Irma Kivioja, Vuokko Mäki, Ritva Närvä, Sirpa Kinnari, Marjatta Varala, Anne Vuori, Sirpa Hill, Tanja Mäki, Päivi Korpi-Kaija ja Heidi Korpela-Kamila.

Kivikoulun 50-vuotiasta taivalta muisteli koulunjohtaja Jorma Rantala. Ohjelmassa oli myös yhteislaulua ja arpajaiset. Ja tietenkin tilaisuuteen oli kutsuttu myös Korvatunturin aito ja oikea joulupukki, joka laulatti ja leikitti lapsia ja jakeli karkkia aikuisillekin.
Tilaisuuden lopuksi juotiin kylätoimikunnan naisten järjestämät täytekakkukahvit.

Kahvittelun lomassa tutustuttiin kylätoimikunnan historiikkiin, joka oli lehtileikkeiden muodossa seinillä luettavissa.