ISOOLLAMÄELLÄ ISOOLLA VÄELLÄ

Perinteisiä Sarvijoen kesäjuhlia vietettiin jälleen kesäkuun viimeisenä lauantaina Isoonmäen laavun ympäristössä. Monelle oli suuri yllätys huomata, että kevään ja kesän aikana oli laavun viereen kohonnut komea kota. Sää suosi kesäjuhlan viettäjiä, joita kerääntyikin nuotion ääreen noin 80 henkeä. Matkaan oli jälleen lähdetty koko perheen voimin, kuten Sarvijoen kesäjuhlien perinteisiin kuluukin; viihtyväthän luonnon helmassa niin pienet lapset kuin varttuneemmatkin retkeilijät ja Isoollemäelle on helppo tulla, kun halutessaan pääsee autolla lähes perille asti.

Veikko Sarvela ja Esko Kangas olivat lupautuneet paikalle viihdyttämään väkeä haitarimusiikilla. Ja kun vielä Sarvijoella mökkeilevä vaasalainen Reino Peltoharjukin oli hoksannut ottaa haitarinsa mukaan, oli musiikillinen ilonpito valmis. Taustamusiikin lomassa Sarvijoen kultakurkuksi nimetty Mäen Kari laulatti muutamia yhteislauluja.

Mitäpä olisi erähenkinen illanvietto ilman eräruokailua. Ensimmäisen nokipannukahvittelun jälkeen nuotio sammutettiin ja hiilloksesta kaivettiin esiin rosvopaisti. Mureaksi muhinut härkä maistui retkeilijöille. Tietenkin nuotiossa paisteltiin makkaraakin ja "eksoottisempaa" makua oli tarjolla villisikamakkaran muodossa.

Osa porukasta viihtyi lähes koko illan viereisellä kalliolla selkä muihin juhlijoihin päin. Siellä nimittäin ratkottiin ritsalla ampumisen avoimet Sarvijoen mestaruudet. Viimevuotisista mestareista ei kukaan uskaltautunut tai päässyt puolustamaan mestaruuttaan, joten suoritettiin täydellinen mestaruuksien uusjako. Lasten sarjassa oli pojilla tiukka kilpailu, jonka ratkaisi edukseen Penttilän Riku (kuvassa).

Hauskimmat hetket koettiin, kun naisten sarjan osallistuja onnistui ampumaan ritsalla omaan kankkuunsa. Se on tiettävästi ensimmäinen kerta laatuaan maailmassa ja aineksia olisi vaikka Guinnessin ennätysten kirjaan. Valitettavasti tapaus jäi ikuistamatta videolle; olisimme voineet myydä sen hyvästä hinnasta jollakin television temppuilusarjalle. Sitä olisi varmasti ollut mukava tutkia hidastettuna, sillä liikkeellä on jo useita eri versioita kiven lentoradasta.

Sarvijoen kesä jatkuu monenlaisten yhteisten puuhien merkeissä. Kylätoimikunnan mökkiä laajennetaan palvelemaan paremmin virkistysalueen tarpeita. Rukoushuoneen seinät maalataan talkoilla punamultamaalilla, jonka keittomestarina toimii Paavolan Aarne. Kesäkausi huipentuu perinteisiin urheilukilpailuihin, jotka otellaan elokuussa. Mestaruuksista mitellään niin yleisurheilussa kuin kylänvälisissä lentopallo-otteluissakin.

Odotettavissa on myös, että Sarvijoen kylän raitille ilmestyy kesän aikana muutama uusi katseenvangitsija piristämään kylän väkeä ja kylän läpi ajelijoita. Mutta eipä siitä sen enempää, Sarvijoella ajelemalla tämäkin mysteeri joskus ratkeaa!