Rakennusmessuilla Vaasassa
26.-28.10.2001

Sarvijoen Kyläyhdistys osallistui parinsadan muun näytteilleasettajan joukossa Vaasan valtakunnallisille rakennusmessuille. Kylän osastolla kerrottiin elämästä Sarvijoella ja tuotiin vahvasti esille kylää edullisena vaihtoehtona vain 20 minuutin päässä Vaasasta.

Osastolla oli ensiesittelyssä Tervasmäen asuntoalueen kaavaluonnos, joka vahvistetaan tämän syksyn aikana. Suuret ja edulliset tontit kiinnostivat monia rakentamista suunnittelevia. Myös edullinen lähdevesi ja kunnan tarjoama tupaantuliaisraha kiinnostivat messuyleisöä.

Kylän osasto oli sisustettu Junetin huonekaluilla ja Muotion Hannelen käsitöillä. Osastolla esiteltiin myös Puutalon uusi Sarvijoki-mallisto. Messuja elävöittivät Sarvijoen koulun oppilaat, jotka pitivät lauantaina koulupäivän messuilla esiintyen osastoola kolmesti ja lisäksi tietoiskulavalla kerran. Kaava-alueiden karttojen lisäksi osastolla jaettiin uutta kylän esitettä, jonka tekemisessä on avustanut Leena Nyysti Seinäjoen ammattikorkeakoulusta.


Koululaiset erotutivat kirkkaankeltaisissa paidoissaan hyvin messuväen joukossa. Kuvassa 1-2 luokan oppilaita esittämässä tietoiskulavalla "Taskut täynnä lauluja" Lii Pukkilan ja Sirpa Kinnarin johdolla.
He erottuivat edukseen myös erilaisissa kisailuissa. Niko Hautala voitti naulanlyönnin pamauttamalla kolmen tuuman rautanaulan kolmella iskulla puupölkkyn sisään. Samaan pystyi yli 14000 hengen messuyleisön joukosta vain yksi raavas mies.

Messujen jälkeen jäämme odottamaan, tuottavatko markkinointiponnistukset joskus hedelmää, uskomme ainakin niin!